English Grammar Notes PDF For Competitive Exams

English Grammar Notes PDF For Competitive Exams

English Grammar Notes PDF Download

English Grammar Notes PDF Download for Competitive Exams:- Today, we are sharing English Grammar Notes PDF For Competitive Exams PDF for you. This English Grammar Notes PDF can prove to be important for the preparation of upcoming government exams like SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams. English grammar book lucent is very important for any Sarkari exam.

This English Grammar PDF is being provided to you free of charge, which you can DOWNLOAD by clicking on the DOWNLOAD button given below, and you can also DOWNLOAD some more new PDFs related to this English grammar book best by going to the related notes. You can learn about all the new updates on PDFDOWNLOAD.IN by clicking on the Allow button on the screen.

pdfdownload.in is an online educational website, where we are sharing English Grammar Notes PDF for Competitive Exams for free DOWNLOAD for UPSC, SSC, BANK, RAILWAY, LIC, and many other exams. Our Tenses in English Grammar PDF is very simple and easy to understand. We also cover basic subjects like Mathematics, Geography, History, Politics, etc. We also share study material including previous year question papers, current affairs, important sources, etc. for upcoming government exams. Our PDF will help you prepare for any SARKARI EXAM.

Download English Grammar Notes PDF

 

 English Grammar Question Answers

Q.1: Bolt from the blue

1. Thundering

2. A complete surprise

3. Inform something bad

4.No idea

Q.2 : Blue blood
1.Belonging to low class society
2.Give complain in written
3.Member of high class society
4.Complain give verbally

Ans .   C

Q.3 When the Principal entered the class, a student………. on the blackboard.

(a) Wrote

(b) was writing

(c) writes

(d) is writing

Q.4 She………TV when her husband came.

(a) watch

(b) was watching

(c) is watching

(d) WA

Q.5 In each of the following questions, find the correctly spelled word.
1. Reannaisance
2. Renaissance
3. Rennaissance
4. Renaisance

a. 1
b. 2
c. 3
d. 4

Q.6 1. Recommandation

2. Recommendation

3. Recomandation

4. Recomendation

a. 1
b. 2
c. 3
d. 4

Q.7 : Select Correct Word

A. Aceleration

B. Aceeleration

C. Accelaration

D. Acceleration

Q.8 : Select Correct Word

A. Agressive

B. Agrressive

C. Aggressive

D. Aggresive

Question And Answers :-

Q.9 Jawaharlal spent his childhood ______ Anand Bhawan.

(A) at

(B) in

(C) on

(D) across

Q.10 The boy was cured _____ typhoid.

(A) from

(B) of

(C) for

(D) through

Q.11 Voracious…..

(A) tenacious

(B) truthful

(C) spacious

(D) ravenous

Q.12 Abortive…..

(A) fruitful

(B) familiar

(C) unsuccessful

(D) consuming

Q13. Suguganya got —— as an officer in the State bank of India.

A. appoint

B. appointed

C. appoints

D. appointee

Q.14. They listened to him —–
A. spellbinded
B. spellbind
C. spellbinding
D. spellbound

Q.15 Basis
A. bassis
B. bases
C. basises
D. basium

Q.16 Flower
A. flowes
B. flowers
C. floweris
D. floweries

More PDF Download :-

Maths Topicwise Free PDF > Click Here To Download
English Topicwise Free PDF > Click Here To Download
GK/GS/GA Topicwise Free PDF > Click Here To Download
Reasoning Topicwise Free PDF > Click Here To Download
Indian Polity Free PDF > Click Here To Download
History  Free PDF > Click Here To Download
Computer Topicwise Short Tricks > Click Here To Download
EnvironmentTopicwise Free PDF > Click Here To Download
UPSC Notes > Click Here To Download
SSC Notes Download > Click Here To Download

 




 Questions And Answer English Grammar

1)The Chairman is ill and we’ll have to ……. the meeting for a few days.

a) put on

b) put of

c) put away

d) put off

Answer:d) put off


2) The cat and the dog have a ……. enemy in the rat.

a)same

b) common

c) mutual

d) similar

Answer:b) common


3) He told me that he …….. watching the movie.

a) is finished

b) was finished

c) had finished

d) not finished

Answer:c) had finished

4) He is very good …….. making stories.

a) in

b) about

c) at

d) for

View Answer
Answer:c) at

5) I do my work …….. carefully to make mistakes.

a) so

b) very

c) too

d) more

View Answer
Answer:c) too

Directions ( Q. Nos. 6-10 ) :In questions choose the word opposite in meaning to the given word :

6) Plausible

a) inplausible

b) unplausible

c) implausible

d) displausible

View Answer
Answer:(c)implausible

7) Frailty

a) energy

b) intensity

c) vehemence

d) strength

View Answer
Answer:(d) strength

8) Genial

a) stupid

b) stingy

c) boorish

d) unkind

View Answer
Answer:(c)boorish

9) Prevent

a) protect

b) block

c) hinder

d) induce

View Answer
Answer:(d)induce

10) Demolish

a) shift

b) build

c) repeat

d) hide

Answer:(b)build



English Grammar Notes PDF Download

Download PDF

pdfdownload.in will bring you new PDFs on Daily Bases, which will be updated in all ways and uploaded on the website, which will prove to be very important for you to prepare for all your upcoming competitive exams. The above PDF is only provided to you by PDFdownload.in, we are not the creator of the PDF, if you like the PDF or if you have any kind of doubt, suggestion or question about the same, please send us on your mail. Do not hesitate to contact. [email protected] or you can send suggestions in the comment box below.

Please Support By Joining Below Groups And Like Our Pages We Will be very thankful to you.

  1. Facebook Page : https://www.facebook.com/onlyupsc/

TAGS:-english grammar notes pdf free download,english notes for competitive exams pdf,english grammar notes for competitive exams pdf in hindi,lucent english grammar book for competitive exams pdf free download,english grammar notes pdf in hindi download,best english grammar book for competitive exams pdf,general english notes pdf,basic english notes pdf

Author: pdfdownload.in

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *