English Grammar subject verb agreement exercises with Answer

English Grammar subject verb agreement exercises with Answer

English Grammar subject-verb agreement exercises with Answer

English Grammar subject-verb agreement:- Today, we are sharing an English Grammar book in PDF for you. This English Grammar subject-verb agreement can prove to be important for the preparation of upcoming government exams like SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams. English grammar book lucent is very important for any Sarkari exam. This English Grammar PDF is being provided to you free of charge, which you can DOWNLOAD by clicking on the DOWNLOAD button given below, and you can also DOWNLOAD some more new PDFs related to this English grammar book best by going to the related notes. You can learn about all the new updates on PDFDOWNLOAD.IN by clicking on the Allow button on the screen.

pdfdownload.in is an online educational website, where we are sharing English Grammar PDF for free DOWNLOAD for UPSC, SSC, BANK, RAILWAY, LIC, and many other exams. Our Tenses in English Grammar PDF is very simple and easy to understand. We also cover basic subjects like Mathematics, Geography, History, Politics, etc. We also share study material including previous year question papers, current affairs, important sources, etc. for upcoming government exams. Our PDF will help you prepare for any SARKARI EXAM.

Download GK Notes 

General Knowledge PDF in Hindi:  GK PDF

Top 5000+ GK Questions PDF:  Click Here

  1. Current Affairs GK PDF Download In Hindi
  2. 1000+ Biology Questions Answers In Hindi PDF Download
  3. One word substitution in Hindi with Meaning and Definition
  4. GK PDF in hindi- 2019
  5. General Science Questions For Competitive Exams Pdf
  6. 1000 Vocabulary Words with Meanings and Sentences PDF
  7. [*NEW 2019**] Important Indian Geography GK MCQ’S
  8. General Science Notes In Hindi PDF Free Download
  9. Basic English Grammar Exercises
  10. General Science In Hindi PDF
  11. {**All Latest PDF 2019**} Maths Questions in Hindi with Full Solution
  12. General Science Important One Liner Question Answer In Hindi
  13. Idioms and Phrases PDF
  14. [*Vision IAS 2019**] Science and Technology Classroom Study Material

 

English Question Answer Notes

Maths Topicwise Free PDF > Click Here To Download
English Topicwise Free PDF > Click Here To Download
GK/GS/GA Topicwise Free PDF > Click Here To Download
Reasoning Topicwise Free PDF > Click Here To Download
Indian Polity Free PDF > Click Here To Download
History  Free PDF > Click Here To Download
Computer Topicwise Short Tricks > Click Here To Download
EnvironmentTopicwise Free PDF > Click Here To Download
UPSC Notes > Click Here To Download
SSC Notes Download > Click Here To Download

Download PDF-1 Click Here

ये भी देखे – सामन्य विज्ञानं के सर्वश्रेष्ठ नोट्स

  1. Basic English Grammar Exercises
  2. 500+ Most Important GK One Liner Question and Answer in Hindi
  3. English Grammar basics PDF
  4. Mahatma Gandhi Handwritten Notes
  5. One word substitution in Hindi with Meaning and Definition
  6. 1000 Vocabulary Words with Meanings and Sentences PDF
  7. Idioms and Phrases PDF
  8. Current Affairs In Hindi PDF




Related Questions And Answer English Grammar PDF

1)The Chairman is ill and we’ll have to ……. the meeting for a few days.

a) put on

b) put of

c) put away

d) put off

Answer:(D) put off/bg_collapse]


2) The cat and the dog have a ……. enemy in the rat.

a)same

b) common

c) mutual

d) similar

Answer:(b)common


3) He told me that he …….. watching the movie.

a) is finished

b) was finished

c) had finished

d) not finished

Answer:(c) had finished/bg_collapse]

4) He is very good …….. making stories.

a) in

b) about

c) at

d) for

View Answer
Answer:(c)at

5) I do my work …….. carefully to make mistakes.

a) so

b) very

c) too

d) more

View Answer
Answer:(c)too

Directions ( Q. Nos. 6-10 ) :In questions choose the word opposite in meaning to the given word :

6) Plausible

a) inplausible

b) unplausible

c) implausible

d) displausible

View Answer
Answer:(c)implausible

7) Frailty

a) energy

b) intensity

c) vehemence

d) strength

View Answer
Answer:(d) strength

8) Genial

a) stupid

b) stingy

c) boorish

d) unkind

View Answer
Answer:(c)boorish

9) Prevent

a) protect

b) block

c) hinder

d) induce

View Answer
Answer:(d)induce

10) Demolish

a) shift

b) build

c) repeat

d) hide

Answer:(b)build

Topic name:-English Grammar subject-verb agreement exercises with Answer

Number of Pages:-18




Click here to download:

DOWNLOAD PDF

pdfdownload.in will bring you new PDFs on Daily Bases, which will be updated in all ways and uploaded on the website, which will prove to be very important for you to prepare for all your upcoming competitive exams. 

The above PDF is only provided to you by PDFdownload.in, we are not the creator of the PDF, if you like the PDF or if you have any kind of doubt, suggestion or question about the same, please send us on your mail. Do not hesitate to contact. [email protected] or you can send suggestions in the comment box below.

Please Support By Joining Below Groups And Like Our Pages We Will be very thankful to you.

  1. Facebook Page : https://www.facebook.com/onlyupsc/
  2. Facebook Group : https://www.facebook.com/groups/395366674215955/

TAGS:-English Grammar Notes on Articles, English grammar pdf, English grammar pdf free download, Notes on Articles, oxford english grammar pdf, english grammar pdf in gujarati, english grammar pdf in marathi, english grammar 101 pdf, english grammar full version pdf, english grammar tenses pdf

Author: pdfdownload

Leave a Reply

Your email address will not be published.