Quantum CAT by Sarvesh Kumar Verma PDF free Download

Quantum CAT by Sarvesh Kumar Verma PDF free Download

Quantum CAT by Sarvesh Kumar Verma

Quantum CAT PDF By Sarvesh Kumar Verma Download:- Quantum CAT By Sarvesh Kumar Verma PDF Free For All Competitive Exams like SSC (CGL, CHSL, GD, JE, SI, MTS, स्टेनोग्राफर, CPO), RRB (NTPC, JE, Group d, ALP), FCI, Railway, CWC और अन्य प्रतियोगी परीक्षाएँ। इस पोस्ट में हम आपको विस्तृत समाधान कर रहे हैं । ताकि आप आसानी से सवाल का तर्क पा सकें। यह Quantum Cat PDF by Sarvesh Kumar Verma Pdf डाउनलोड करने के लिए स्वतंत्र है। यह पीडीऍफ़ बिलकुल फ्री है।

pdfdownload.in is an online educational website, where we are sharing Quantum Cat By Sarvesh Kumar Verma PDF for free DOWNLOAD for UPSC, SSC, BANK, RAILWAY, LIC, and many other exams. Our Reasoning Questions are very simple and easy to understand. We also cover basic subjects like Mathematics, Geography, History, General Science, Politics, etc. We also share study material including previous year question papers, current affairs, important sources, etc. for upcoming government exams. Our Download Quantum CAT by Sarvesh Kumar Verma PDF Book PDF will help you prepare for any SARKARI EXAM.

Quantum Cat by Sarvesh Kumar Verma PDF, Quantum CAT Free PDF के नोट्स की डायरेक्ट लिंक हमने यहां उपलब्ध करा दी है! जिसे आप निचे दिए गए डाउनलोड लिंक पर क्लिक करके डाउनलोड कर सकते है! अगर आपको किसी भी तरीके की परेशानी हो तो आप हमे निचे दिए गए कमेंट बॉक्स में टाइप कर सकते है! हम जल्द से जल्द आपकी सहायता करेंगे! हमे आपकी सहायता करने में ख़ुशी होगी!

Related Math PDF Download



Sarvesh Kumar Verma Maths Book PDF

Book Contents following topics :

  1. Fundamentals
  2. Averages
  3. Allegations
  4. Ratio
  5. Proportion and Variations
  1. Percentages and Profit
  2. Loss and Discount
  3. CI/SI/Installments
  4. Time and Work
  5. Time
  6. Speed and Distance
  1. Elements of Algebra
  2. Mensuration
  3. Geometry
  4. Trigonometry
  1. Theory of Equations
  2. Set Theory
  3. Logarithm
  4. Function and Graph
  1. Sequence
  2. Permutations and Combinations
  3. Probability and Co-ordinate Geometry

Maths Topicwise Free PDF > Click Here To Download
English Topicwise Free PDF > Click Here To Download
GK/GS/GA Topicwise Free PDF > Click Here To Download
Reasoning Topicwise Free PDF > Click Here To Download
Indian Polity Free PDF > Click Here To Download
History  Free PDF > Click Here To Download
Computer Topicwise Short Tricks > Click Here To Download
EnvironmentTopicwise Free PDF > Click Here To Download
UPSC Notes > Click Here To Download
SSC Notes Download > Click Here To Download




Math Question Answers 

1. Which is greater than 4?

(a) 5,

(b) -5,

(c) -1/2,

(d) -25.

Solution:

5 greater than 4.

Answer: (a)

2. Which is the smallest?

(a) -1,

(b) -1/2,

(c) 0,

(d) 3.

Solution:

The smallest number is -1.

Answer: (a)

3. Combine terms: 12a + 26b -4b – 16a.

(a) 4a + 22b,

(b) -28a + 30b,

(c) -4a + 22b,

(d) 28a + 30b.

Solution:

12a + 26b -4b – 16a.

= 12a – 16a + 26b – 4b.

= -4a + 22b.

Answer: (c)

4. Simplify: (4 – 5) – (13 – 18 + 2).

(a) -1,

(b) –2,

(c) 1,

(d) 2.

Solution:

(4 – 5) – (13 – 18 + 2).

  • = -1-(13+2-18).
  • = -1-(15-18).
  • = -1-(-3).
  • = -1+3.
  • = 2.

Answer: (d)

5. What is |-26|?

(a) -26,

(b) 26,

(c) 0,

(d) 1

Solution:

|-26|

= 26.

Answer: (b)


6. Multiply: (x – 4)(x + 5)

(a) x2 + 5x – 20,

(b) x2 – 4x – 20,

(c) x2 – x – 20,

(d) x2 + x – 20.

Solution:(x – 4)(x + 5).

  • = x(x + 5) -4(x + 5).
  • = x2 + 5x – 4x – 20.
  • = x2 + x – 20.
  • Answer: (d)7. Factor: 5x2 – 15x – 20.

    (a) 5(x-4)(x+1),

    (b) -2(x-4)(x+5),

    (c) -5(x+4)(x-1),

    (d) 5(x+4)(x+1).

    Solution:
    5x2 – 15x – 20.= 5(x2 – 3x – 4).

  • = 5(x2 – 4x + x – 4).
  • = 5{x(x – 4) +1(x – 4)}.
  • = 5(x-4)(x+1).

Answer: (a).

Math Question Answers

8. Factor: 3y(x – 3) -2(x – 3).

(a) (x – 3)(x – 3),

(b) (x – 3)2,

(c) (x – 3)(3y – 2),

(d) 3y(x – 3).

Solution:

3y(x – 3) -2(x – 3).

= (x – 3)(3y – 2).

Answer: (c).

9. Solve for x: 2x – y = (3/4)x + 6.

(a) (y + 6)/5,

(b) 4(y + 6)/5,

(c) (y + 6),

(d) 4(y – 6)/5.

Solution:

2x – y = (3/4)x + 6.

  • or, 2x – (3/4)x = y + 6.
  • or, (8x -3x)/4 = y + 6.
  • or, 5x/4 = y + 6.
  • or, 5x = 4(y + 6).
  • or, 5x = 4y + 24.
  • or, x = (4y + 24)/5.
  • Therefore, x = 4(y + 6)/5.

Answer: (b).

10. Simplify:(4x2 – 2x) – (-5x2 – 8x).

Solution:

(4x2 – 2x) – (-5x2 – 8x)

  • = 4x2 – 2x + 5x2 + 8x.
  • = 4x2 + 5x2 – 2x + 8x.
  • = 9x2 + 6x.
  • = 3x(3x + 2).

Answer: 3x(3x + 2)

 

11. Find the value of 3 + 2 • (8 – 3)

(a) 25,

(b) 13,

(c) 17,

(d) 24,

(e) 15.

Solution:

3 + 2 • (8 – 3)

  • = 3 + 2 (5)
  • = 3 + 2 × 5
  • = 3 + 10
  • = 13
    Answer: (d)

12. Rice weighing 33/4 pounds was divided equally and placed in 4 containers. How many ounces of rice were in each?

Solution:

33/4 ÷ 4 pounds.

  • = (4 × 3 + 3)/4 ÷ 4 pounds.
  • = 15/4 ÷ 4 pounds.
  • = 15/4 × 1/4 pounds.
  • = 15/16 pounds.

Now we know that, 1 pound = 16 ounces.

Therefore, 15/16 pounds = 15/16 × 16 ounces.

= 15 ounces.

Answer: 15 ounces.

Question Answers :-

13. Factor: 16w3 – u4w3

Solution:

16w3 – u4w3.

  • = w3(16 – u4).
  • = w3(42 – ((u2)2).
  • = w3(4 + u2)(4 – u2).
  • = w3(4 + u2)(22 – u2).
  • = w3(4 + u2)(2 + u)(2 – u).

Answer: w3(4 + u2)(2 + u)(2 – u).

14. Factor: 3x4y3 – 48y3.

Solution:

3x4y3– 48y3.

  • = 3y3(x4 – 16).
  • = 3y3[(x2)2 – 42].
  • = 3y3(x2 + 4)(x2 – 4).
  • = 3y3(x2 + 4)(x2 – 22).
  • = 3y3(x2 + 4)(x + 2)(x -2).

Answer: 3y3(x2 + 4)(x + 2)(x -2)

 

15. What is the radius of a circle that has a circumference of 3.14 meters?

Solution:

Circumference of a circle = 2πr.

Given, circumference = 3.14 meters.

Therefore,

2πr = Circumference of a circle

  • or, 2πr = 3.14.
  • or, 2 × 3.14r = 3.14,[Putting the value of pi (π) = 3.14].
  • or, 6.28r = 3.14.
  • or, r = 3.14/6.28.
  • or, r = 0.5.Answer: 0.5 meter.

More Math PDF Download




 

Download PDF

pdfdownload.in will bring you new PDFs on Daily Bases, which will be updated in all ways and uploaded on the website, which will prove to be very important for you to prepare for all your upcoming competitive exams. 

The above PDF is only provided to you by PDFdownload.in, we are not the creator of the PDF, if you like the PDF or if you have any kind of doubt, suggestion or question about the same, please send us on your mail. Do not hesitate to contact me. [email protected] or you can send suggestions in the comment box below.

Please Support By Joining Below Groups And Like Our Pages We Will be very thankful to you.

  1. Facebook Page: https://www.facebook.com/onlyupsc/

TAG-quantum cat by sarvesh kumar verma download pdf,quantum cat by sarvesh kumar verma pdf google drive,quantum cat by sarvesh kumar verma pdf telegram,quantum cat by sarvesh kumar verma pdf in hindi free download,quantum cat by sarvesh kumar verma 2022,quantum cat sarvesh verma latest edition,quantum cat by sarvesh kumar verma 2021 pdf download,quantum cat by sarvesh kumar verma pdf 2021

Author: pdfdownload.in

Leave a Reply

Your email address will not be published.