Lucent English grammar book PDF Download

Lucent English grammar book PDF Download

Lucent English Grammar Book PDF Download

English Grammar Book Lucent Download PDF:- Today, we are sharing Lucent English grammar book Free PDF  for you. This Lucent English Grammar Pdf Book can prove to be important for the preparation of upcoming government exams like SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams. [PDF]Lucent English Grammar PDF Download is very important for any Sarkari exam.

This English Grammar PDF is being provided to you free of charge, which you can DOWNLOAD by clicking on the DOWNLOAD button given below, and you can also DOWNLOAD some more new PDFs related to this Lucent English Grammar Book PDF [2022] New Edition best by going to the related notes. You can learn about all the new updates on PDFDOWNLOAD.IN by clicking on the Allow button on the screen.

pdfdownload.in is an online educational website, where we are sharing Lucent English Grammar Book Pdf Download for free DOWNLOAD for UPSC, SSC, BANK, RAILWAY, LIC, and many other exams. Our Tenses in Lucent English grammar book PDF Download is very simple and easy to understand. We also cover basic subjects like Mathematics, Geography, History, Politics, etc. We also share study material including previous year question papers, current affairs, important sources, etc. for upcoming government exams. Our Lucent General English Complete Book PDF Free download PDF will help you prepare for any SARKARI EXAM.

Download English Grammar Notes PDF

 

One Liner  English Grammar Question

Directions (1 – 5): Each of the following sentences is divided into four parts. Any of the parts may contain an error. Select the part that has an error. Select option (d), if you find no error in the sentence. Ignore punctuation errors if any.

1. My sisters-in-law (a)/ who live in Bangalore (b)/ have come to stay with us. (c)/ No error (d)

Answer: a)

2. A woman who always (a)/ connives on the mistakes (b)/ of her children is their worst enemy. (c)/ No error (d)

Answer: b)

3. As the celebration was going (a)/ we noticed Mrs. Sharma fall back (b)/ in her chair gasping for breath. (c)/ No error (d)

Answer: a)

4. Transporting goods by (a)/ air is cheaper (b)/ than land. (c)/ No error (d)

Answer: c)

5. She, you and I (a)/ will manage the (b)/ workflow together. (c)/ No error (d)

Answer: a)

Directions (6 – 10): Choose the option that completes the sentence most meaningfully and appropriately.




6. They recognize that problems that were too big to crack in the past can now be solved precisely because of _____________, algorithms, and sensors.  

a)      Amortization

b)      Digitization

c)      Initialization

d)      Localization

Answer: b)

7. According to the last population ____________, globally India has the largest illiterate population.  

a)      Agreement

b)      Economy

c)      Census

d)      Consensus

Answer: c)

8. A transparent regulatory environment, clarity on applicability of existing tax Laws, less __________ by State, and minimum restriction or regulation are the key takeaways from the Startup launch.

a)      Interference

b)      Aid

c)      Help

d)      Fund

Answer: a)

9. A Limited Liability Partnership, popularly known as LLP combines the advantages of both the Company and Partnership into a single form of organization and offers a ___________ structure.  

a)      Homogeneous

b)      Concentration

c)      Separated

d)      Hybrid

Answer: d)

10. The e-commerce market has grown exponentially and evolved as a leading source of the much needed foreign ___________ required by our economy.

a)      Institution

b)      Affair

c)      Investment

d)      Tourist

Answer: c)

More Notes PDF Download

Maths Topicwise Free PDF > Click Here To Download
English Topicwise Free PDF > Click Here To Download
GK/GS/GA Topicwise Free PDF > Click Here To Download
Reasoning Topicwise Free PDF > Click Here To Download
Indian Polity Free PDF > Click Here To Download
History  Free PDF > Click Here To Download
Computer Topicwise Short Tricks > Click Here To Download
EnvironmentTopicwise Free PDF > Click Here To Download
UPSC Notes > Click Here To Download
SSC Notes Download > Click Here To Download

 




Related Questions And Answer English Grammar 

Q.1: Bolt from the blue

1. Thundering

2. A complete surprise

3. Inform something bad

4.No idea

Q.2 : Blue blood
1.Belonging to low class society
2.Give complain in written
3.Member of high class society
4.Complain give verbally
Ans .   C

Q.3 When the Principal entered the class, a student………. on the blackboard.

(a) Wrote

(b) was writing

(c) writes

(d) is writing

Q.4 She………TV when her husband came.

(a) watch

(b) was watching

(c) is watching

(d) WA

Q.5 In each of the following questions, find the correctly spelled word.
1. Reannaisance
2. Renaissance
3. Rennaissance
4. Renaisance

a. 1
b. 2
c. 3
d. 4

Q.6 1. Recommandation

2. Recommendation

3. Recomandation

4. Recomendation

a. 1
b. 2
c. 3
d. 4

Q.7 : Select Correct Word

A. Aceleration

B. Aceeleration

C. Accelaration

D. Acceleration

Q.8 : Select Correct Word

A. Agressive

B. Agrressive

C. Aggressive

D. Aggresive

Q.9 Jawaharlal spent his childhood ______ Anand Bhawan.

(A) at

(B) in

(C) on

(D) across

Q.10 The boy was cured _____ typhoid.

(A) from

(B) of

(C) for

(D) through

Q.11 Voracious…..

(A) tenacious

(B) truthful

(C) spacious

(D) ravenous

(A) fruitful

(B) familiar

(C) unsuccessful

(D) consuming

Q13. Suguganya got —— as an officer in the State bank of India.

A. appoint

B. appointed

C. appoints

D. appointee

Q.14. They listened to him —–
A. spellbinded
B. spellbind
C. spellbinding
D. spellbound

Q.15 Basis
A. bassis
B. bases
C. basises
D. basium

Q.16 Flower
A. flowes
B. flowers
C. floweris
D. floweries




Lucent Book PDF Download

Click here to download: Download PDF

pdfdownload.in will bring you new PDFs on Daily Bases, which will be updated in all ways and uploaded on the website, which will prove to be very important for you to prepare for all your upcoming competitive exams. 

The above PDF is only provided to you by PDFdownload.in, we are not the creator of the PDF, if you like the PDF or if you have any kind of doubt, suggestion, or question about the same, please send us on your mail. Do not hesitate to contact me. [email protected] or you can send suggestions in the comment box below.

Please Support By Joining Below Groups And Like Our Pages We Will be very thankful to you.

  1. Facebook Page: https://www.facebook.com/onlyupsc/
  2. Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/395366674215955/

TAGS:-lucent english grammar pdf 2022,lucent english grammar book pdf free download in hindi,lucent english grammar book pdf download in hindi,lucent english grammar book app download,lucent junior english grammar pdf,lucent english grammar solution,lucent english grammar book price,lucent english grammar book in hindi

Author: pdfdownload.in

Leave a Reply

Your email address will not be published.