Idioms And Phrases With Hindi Explanation PDF

Idioms And Phrases With Hindi Explanation PDF

Idioms And Phrases Notes PDF

Idioms And Phrases With Hindi Explanation PDF:- Today, we are sharing an English Grammar PDF for you. This Ethics Handwritten Notes can prove to be important for the preparation of upcoming government exams like SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams. English grammar book lucent is very important for any Sarkari exam. This English Grammar PDF is being provided to you free of charge, which you can DOWNLOAD by clicking on the DOWNLOAD button given below, and you can also DOWNLOAD some more new PDFs related to this English grammar book best by going to the related notes. You can learn about all the new updates on PDFDOWNLOAD.IN by clicking on the Allow button on the screen.

pdfdownload.in is an online educational website, where we are sharing English Grammar PDF for free DOWNLOAD for UPSC, SSC, BANK, RAILWAY, LIC, and many other exams. Our Tenses in English Grammar PDF is very simple and easy to understand. We also cover basic subjects like Mathematics, Geography, History, Politics, etc. We also share study material including previous year question papers, current affairs, important sources, etc. for upcoming government exams. Our PDF will help you prepare for any SARKARI EXAM.




Download PDF

English Question Answer Notes

Maths Topicwise Free PDF > Click Here To Download
English Topicwise Free PDF > Click Here To Download
GK/GS/GA Topicwise Free PDF > Click Here To Download
Reasoning Topicwise Free PDF > Click Here To Download
Indian Polity Free PDF > Click Here To Download
History  Free PDF > Click Here To Download
Computer Topicwise Short Tricks > Click Here To Download
EnvironmentTopicwise Free PDF > Click Here To Download
UPSC Notes > Click Here To Download
SSC Notes Download > Click Here To Download

Download PDF-1 Click Here

ये भी देखे – सामन्य विज्ञानं के सर्वश्रेष्ठ नोट्स

  1. Basic English Grammar Exercises
  2. 500+ Most Important GK One Liner Question and Answer in Hindi
  3. English Grammar basics PDF
  4. Mahatma Gandhi Handwritten Notes
  5. One word substitution in Hindi with Meaning and Definition
  6. 1000 Vocabulary Words with Meanings and Sentences PDF
  7. Idioms and Phrases PDF
  8. Current Affairs In Hindi PDF




Related Questions And Answer English Grammar PDF

1)The Chairman is ill and we’ll have to ……. the meeting for a few days.

a) put on

b) put of

c) put away

d) put off

Answer:(D) put off/bg_collapse]

2) The cat and the dog have a ……. enemy in the rat.

a)same

b) common

c) mutual

d) similar

Answer:(b)common

3) He told me that he …….. watching the movie.

a) is finished

b) was finished

c) had finished

d) not finished

Answer:(c) had finished/bg_collapse]

4) He is very good …….. making stories.

a) in

b) about

c) at

d) for

View Answer
Answer:(c)at

5) I do my work …….. carefully to make mistakes.

a) so

b) very

c) too

d) more

View Answer
Answer:(c)too

Directions ( Q. Nos. 6-10 ) :In questions choose the word opposite in meaning to the given word :

6) Plausible

a) inplausible

b) unplausible

c) implausible

d) displausible

View Answer
Answer:(c)implausible

7) Frailty

a) energy

b) intensity

c) vehemence

d) strength

View Answer
Answer:(d) strength

8) Genial

a) stupid

b) stingy

c) boorish

d) unkind

View Answer
Answer:(c)boorish

9) Prevent

a) protect

b) block

c) hinder

d) induce

View Answer
Answer:(d)induce
10) 10)Demolish

a) shift

b) build

c) repeat

d) hide

Answer:(b)build

 




pdfdownload.in will bring you new PDFs on Daily Bases, which will be updated in all ways and uploaded on the website, which will prove to be very important for you to prepare for all your upcoming competitive exams. 

The above PDF is only provided to you by PDFdownload.in, we are not the creator of the PDF, if you like the PDF or if you have any kind of doubt, suggestion, or question about the same, please send us on your mail. Do not hesitate to contact me. [email protected] or you can send suggestions in the comment box below.

Please Support By Joining Below Groups And Like Our Pages We Will be very thankful to you.

  1. Facebook Page: https://www.facebook.com/onlyupsc/
  2. Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/395366674215955/

TAGS:- ethics handwritten notes in Hindi, Lukman IAS ethics case studies pdf, Lukman IAS ethics test series pdf, lexicon ethics pdf, Lukman IAS ethics notes 2020 pdf, Pathak sir class notes ethics pdf, ethics notes by toppers, Vajiram class notes ethics

Author: pdfdownload

Leave a Reply

Your email address will not be published.