English Grammar Notes PDF Download for Competitive Exams

English Grammar Notes PDF Download for Competitive Exams

English Grammar Notes PDF Download

English Grammar Handwritten Notes PDF Download:- Today, we are sharing an English Grammar Notes for competitive Exams PDF for you. This English Grammar Notes PDF For Competitive Exams PDF can prove to be important for the preparation of upcoming government exams like SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams. English Grammar Notes PDF Download for Competitive Exams is very important for any Sarkari exam.

This English Grammar PDF is being provided to you free of charge, which you can DOWNLOAD by clicking on the DOWNLOAD button given below, and you can also DOWNLOAD some more new PDFs related to this English grammar Notes PDF best by going to the related notes. You can learn about all the new updates on PDFDOWNLOAD.IN by clicking on the Allow button on the screen.

pdfdownload.in is an online educational website, where we are sharing English Notes pdf download – DOWNLOAD PDF NOTES for free DOWNLOAD for UPSC, SSC, BANK, RAILWAY, LIC, and many other exams. Our Tenses in English Grammar PDF is very simple and easy to understand. We also cover basic subjects like Mathematics, Geography, History, Politics, etc. We also share study material including previous year question papers, current affairs, important sources, etc. for upcoming government exams. Our English Grammar Handwritten Notes PDF Download PDF will help you prepare for any SARKARI EXAM.

Download English Grammar PDF

English Grammar Question Answers :-  

Q.1: Bolt from the blue

1. Thundering

2. A complete surprise

3. Inform something bad

4.No idea

Q.2 : Blue blood
1.Belonging to low class society
2.Give complain in written
3.Member of high class society
4.Complain give verbally
Ans .   C

Q.3 When the Principal entered the class, a student………. on the blackboard.

(a) Wrote

(b) was writing

(c) writes

(d) is writing

Q.4 She………TV when her husband came.

(a) watch

(b) was watching

(c) is watching

(d) WA

Q.5 In each of the following questions, find the correctly spelled word.
1. Reannaisance
2. Renaissance
3. Rennaissance
4. Renaisance

a. 1
b. 2
c. 3
d. 4

Q.6 1. Recommandation

2. Recommendation

3. Recomandation

4. Recomendation

a. 1
b. 2
c. 3
d. 4

Q.7 : Select Correct Word

A. Aceleration

B. Aceeleration

C. Accelaration

D. Acceleration

Q.8 : Select Correct Word

A. Agressive

B. Agrressive

C. Aggressive

D. Aggresive

Q.9 Jawaharlal spent his childhood ______ Anand Bhawan.

(A) at

(B) in

(C) on

(D) across

Q.10 The boy was cured _____ typhoid.

(A) from

(B) of

(C) for

(D) through

Q.11 Voracious…..

(A) tenacious

(B) truthful

(C) spacious

(D) ravenous

 

English Question Answer Notes

Maths Topicwise Free PDF > Click Here To Download
English Topicwise Free PDF > Click Here To Download
GK/GS/GA Topicwise Free PDF > Click Here To Download
Reasoning Topicwise Free PDF > Click Here To Download
Indian Polity Free PDF > Click Here To Download
History  Free PDF > Click Here To Download
Computer Topicwise Short Tricks > Click Here To Download
EnvironmentTopicwise Free PDF > Click Here To Download
UPSC Notes > Click Here To Download
SSC Notes Download > Click Here To Download




Related Questions And Answer English Grammar PDF

1)The Chairman is ill and we’ll have to ……. the meeting for a few days.

a) put on

b) put of

c) put away

d) put off

Answer:(D) put off/bg_collapse]

2) The cat and the dog have a ……. enemy in the rat.

a)same

b) common

c) mutual

d) similar

Answer:(b)common

3) He told me that he …….. watching the movie.

a) is finished

b) was finished

c) had finished

d) not finished

Answer:(c) had finished/bg_collapse]

4) He is very good …….. making stories.

a) in

b) about

c) at

d) for

View Answer
Answer:(c)at

5) I do my work …….. carefully to make mistakes.

a) so

b) very

c) too

d) more

View Answer
Answer:(c)too

 

Directions ( Q. Nos. 6-10 ) :In questions choose the word opposite in meaning to the given word :

6) Plausible

a) inplausible

b) unplausible

c) implausible

d) displausible

View Answer
Answer:(c)implausible

7) Frailty

a) energy

b) intensity

c) vehemence

d) strength

View Answer
Answer:(d) strength

8) Genial

a) stupid

b) stingy

c) boorish

d) unkind

View Answer
Answer:(c)boorish

9) Prevent

a) protect

b) block

c) hinder

d) induce

View Answer
Answer:(d)induce
10)
10)Demolish

a) shift

b) build

c) repeat

d) hide



PDF Download

pdfdownload.in will bring you new PDFs on Daily Bases, which will be updated in all ways and uploaded on the website, which will prove to be very important for you to prepare for all your upcoming competitive exams. 

The above PDF is only provided to you by PDFdownload.in, we are not the creator of the PDF, if you like the PDF or if you have any kind of doubt, suggestion, or question about the same, please send us on your mail. Do not hesitate to contact me. [email protected] or you can send suggestions in the comment box below.

Please Support By Joining Below Groups And Like Our Pages We Will be very thankful to you.

  1. Facebook Page: https://www.facebook.com/onlyupsc/
  2. Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/395366674215955/

TAGS:-english grammar notes pdf for competitive exam,english grammar handwritten notes pdf,english grammar notes and exercises pdf,english grammar notes pdf class 12,english notes pdf download,english grammar notes pdf in hindi download,english grammar notes pdf class 10,english notes for competitive exams pdf,english grammar pdf notes free download,english grammar handwritten notes pdf by priyanka aggarwal

Author: pdfdownload.in

Leave a Reply

Your email address will not be published.